Panodil Extra
Panodil Zapp
Panodil
Panodil Brus
Panodil Hot
Panodil Junior mikstur
Panodil Junior stikpiller 125 mg
Panodil Junior stikpiller 250 mg
Panodil Brus
Sammenlign nu (0/5)
- Produkter
- Format
- Alder
- Produktegenskaber
- Indholdsstoffer
minimér
Menstruationssmerter
Piger og kvinder oplever hver måned den naturlige menstruationcyklus, der er kroppens måde at forberede sig til en graviditet. I forbindelse med menstruationen afstødes slimhinden i livmoderen, og det er forbundet med smerter i underlivet for mange piger og kvinder. Smerterne kan til tider også opstå i lænden og den øverste del af benene.
Heldigvis er menstruationssmerter som regel ikke noget at bekymre sig om, og de kan lindres med bla. smertestillende medicin som PANODIL.
Hvad sker i en menstruationscyklus?
Menstruationscyklussen er en naturlig process, der sker en gang om måneden, når kroppen forbereder sig til en graviditet. I starten af hver cyklus begynder livmoderens slimhinde at danne en blød, indre foring af blod og væv for at forberede sig til et æg, der bliver frigivet fra æggestokkene (dette kaldes ægløsning).
Hvis ægget bliver befrugtet, vil det fæstne sig i livmoderens slimhinde og her udvikle sig til et barn. Hvis ægget ikke bliver befrugtet, vil kroppen afstøde slimhinden med foringen af blod og væv, da den ikke længere har brug for den. Det er dette, vi kalder menstruation.
Hvorfor kan det gøre ondt at have menstruation?
Det er helt normalt at have smerter i forbindelse med menstruation, oftest mavesmerter, lændesmerter eller smerter i den øverste del af benene – såkaldte menstruationssmerter.
Smerterne opstår, fordi livmoderen trækker sig sammen for at afstøde slimhinden, som den ikke skal bruge mere. Årsagen er såkaldte prostaglandiner, der er stoffer, som er en del af denne process, og som medfører smerte.
For nogle kvinder og piger er menstruations-smerterne milde, men for andre kan smerterne være meget kraftige. Man ved ikke rigtigt, hvorfor det er sådan. Nogle kvinder/piger er måske mere følsomme for smerte end andre og nogle producerer for mange prostaglandiner, hvilket får livmoderen til at trække sig kraftigt sammen. Dette kan midlertidigt reducere tilstrømningen af blod, hvilket i sig selv kan forværre smerten.
Som regel er menstruationssmerter ikke noget at bekymre sig om - og kan behandles med smertestillende medicin som PANODIIL eller du kan prøve andre metoder som fx motion eller varme.