Panodil Extra
Panodil Zapp
Panodil
Panodil Brus
Panodil Hot
Panodil Junior mikstur
Panodil Junior stikpiller 125 mg
Panodil Junior stikpiller 250 mg
Panodil Brus
Sammenlign nu (0/5)
- Produkter
- Format
- Alder
- Produktegenskaber
- Indholdsstoffer
minimér
Hovedpine
Hver tiende dansker har ondt i hovedet mindst én gang om ugen. Den mest almindelige form for hovedpine er spændingshovedpine, som næsten halvdelen af befolkningen kender til. Over 25 % har spændingshovedpine mindst én gang om måneden. PANODIL er velegnet som behandling på kort sigt, men ved fx pludselig opstået, svær hovedpine og vedvarende hovedpine, bør du kontakte din læge.
Hvis du ofte lider af hovedpine, kan det være en god idé at føre dagbog over, hvor ofte den optræder, intensiteten af den, samt hvor mange hovedpinetabletter du tager. Du kan bruge PANODILs dagbog, som er let at udfylde.
Download dagbogen, og tag den evt. med til din næste lægekonsultation.
Gode råd mod hovedpine
Forebyg hovedpine
Afspænding
Spændingshovedpine er den mest almindelige hovedpine og kan skyldes muskelspændinger i ansigt, nakke, ryg, skuldre og arme. Bruger du kroppen uhensigtsmæssigt, og spænder du for meget i én eller flere muskelgrupper, kan det give spændingshovedpine. Bedre arbejdsstillinger, bedre kropsbrug, afspænding og strækøvelser kan medvirke til at reducere hovedpinernes intensitet og hyppighed.
Tjekliste
Hvis du lider af hovedpine, kan det være en god ide at se på, om der er noget, du kan ændre for at forhindre hovedpinen. Tjek:
Din arbejdsplads
Er stol og bord behageligt indstillet? Er alt placeret hensigtsmæssigt? Kan du variere din arbejdsstilling? Er du af og til tvunget til at rejse dig efter noget?
Dit arbejdsmiljø
Er der støj, støv, træk? Er lysforholdene gode? Er indeklimaet godt – eller er der fx printere og kopimaskiner i lokalet? Er rummet godt udluftet og tilpas køligt?
Dit smertemønster
Før dagbog over din hovedpine, så du kan afsløre et evt. mønster. Udløses smerten i forbindelse med stressede situationer, alkohol, bestemte aktiviteter eller ...? Hvor starter smerten?
Din holdning
Kig dig i spejlet, eller få en fysioterapeut til at se på din holdning stående, siddende, liggende og i bevægelse. Er dine muskler afspændte og kroppen i balance?
Dine tænder og dit syn
Op mod 90 % af befolkningen skærer tænder, og spændinger i kæbeleddene kan føre til hovedpine. Få et tjek hos tandlægen. Undersøg ligeledes om du trænger til (nye) briller.
Dine (u)vaner
Lever du fornuftigt mht. kost, væske, søvn, motion, rygning osv.? Er du slem til at trække hovedet fremad, holde telefonrøret med skulderen, drikker du nok vand i løbet af dagen, slæber på tunge tasker, svømmer med knejset nakke osv.?
Din indre tilstand
Mærk efter, hvordan du har det med dig selv og dit liv. Er du stresset? Kan du ændre noget i dit arbejde eller privatliv, så du føler dig mindre presset?